Google Analytics Tracking Module

Informovanosť DHZ o potrebe zásahu PDF Tlačiť E-mail

Informovanosť DHZ o potrebe zásahu

Problém informovanosti Obecných (dobrovoľných) hasičských zborov o potrebe zásahu v ich, alebo v blízkej obci je dlhodobý a zatiaľ bohužiaľ nevyriešený. Keďže dnes sa už na nahlásenie požiaru prípadne inej udalosti používajú mobilné telefóny a nie sirény, ako tomu bolo v minulosti, jednotlivý členovia DHZ nemajú informácie o potrebe zásahu.

Tento problém sa rozhodli vyriešiť páni: Ing. Peter Bartalos, plk. Mgr. Alexander Nejedlý, mjr. Mgr. Viktor Varga, pplk. Ing. Vojtech Nagy a Vendelín Horváth a to systémom zasielania SMS správ určeným členom DHZ. Princíp spočíva v registrácií jednotlivých DHZ ktoré po nahlásení mien a t.č. svojich členov (ktorý sú prvotne určený na vykonanie zásahu) budú zapísaný v databáze. Pri nahlásení problému na linku 150 alebo 112 dispečer zadá do sms základné informácie napr. v tvare: „Hasic Poziar rodinneho domu, zlate klasy, veterna 35“ zvolí konkrétnu DHZ a systém rozpošle SMS jej členom. Zároveň sa dáva pokyn aj na výjazd profesionálnej zložky.

Zatiaľ túto službu finančne nikto nepodporuje, preto je spoplatnená. Konkrétne informácie a presný popis tejto služby, prípadné objednanie je možné na stránke www.systemhasici.sk.

 
Ulti Clocks content

Kto je online

Máme online 4 hostí 

Štatisktiky

Počet zobrazení obsahu : 422441

DHZ Batizovce na Facebooku

Valid XHTML & CSS | Template Design ah-68 | Copyright © 2009-2022 by Lukáš Grešo, wwww.itnavody.sk & Marián Chromek, Firma