Google Analytics Tracking Module

Hasičské výjazdy PDF Tlačiť E-mail

Hasičské výjazdy  

Po zásahovo- kľudnom zimnom období sme sa v posledných dňoch nezastavili. Prvý hasičský výjazd nám bol oznámený krajským operačným strediskom v Prešove 17.3. 2019 o 2:39 v noci. Ohlásený bol požiar chatrče v rómskej osade. Na miesto vyrazila trojčlenná posádka T815. Na mieste zásahu sa už nachádzali profesionálny hasiči zo staníc Mengusovce a Poprad so siedmimi kusmi techniky. Naši členovia pomáhali s hasením do 5:50 kedy prišli na základňu. Zásach komplikoval vietor a mokrý terén, ktorý sťažoval prístup s technikou ku požiaru. 

Už o pár minút (tesne po šiestej hodine rannej) nám opäť ohlásilo KOS Prešov rozhorenie sa nočného požiaru. Na miesto sme vyrazili s 5 novými členmi  a technikou A31 na preverenie situácie. Po príchode sme zistili požiar naskladaného palivového dreva. S dôvodu, že naša T815 potrebovala doplniť pohonné hmoty a vodu po nočnom zásahu, požiadali sme o pomoc DHZo zo Štrby. DHZo Štrba prišla s cisternou T148, kde po našom odstránení prístrešku sme vykonali hasiace práce, v ktorých sme pokračovali aj po príchode T815. Na základňu sme sa vrátili po deviatej hodine rannej.

19.3. 2019 si našu pomoc vyžiadali profesionálny hasiči tento krát mimo katastra obce Batizovce. Tesne pred polnocou sa zatiaľ z nezistených príčin rozhorel penzión v obci Nová Lesná. Keď že sa jednalo o hustú zástavbu, bolo potrebné nasadenie väčšieho počtu techniky. Po príchode naśej jednotky s technikou T815 sme osvetlili miesto zásahu a pomáhali s hasiacimi prácami. Na základňu sme sa vrátili o pol druhej v noci. 

Zásah v rómskej osade:

 

Zásah v obci Nová Lesná:

 

 

 
Ulti Clocks content

Kto je online

Máme online 13 hostí 

Štatisktiky

Počet zobrazení obsahu : 422451

DHZ Batizovce na Facebooku

Valid XHTML & CSS | Template Design ah-68 | Copyright © 2009-2022 by Lukáš Grešo, wwww.itnavody.sk & Marián Chromek, Firma